Serviciile medicale spitalicesti se acorda pe baza urmatoarelor cerinte:
-Recomandare de internare din partea medicului de familie sau a medicului specialist.
-Documentele care atesta calitatea de asigurat (adeverinta, cupon pensie, etc);
-Act de identitate (Buletin de Identitate sau Carte de Identitate).

Mentionam ca toate internarile se fac in concordanta cu structura de sectii si compartimente pe specialitati a spitalului.

In situatia în care pacientul nu poate dovedi calitatea de asigurat, spitalul NU acorda servicii medicale de urgenta, indrumand pacientul catre o unitate competenta.
Cum dovedesc calitatea de asigurat?(va puteti verifica calitatea de asigurat aici)

Documentele care trebuie prezentate furnizorului de servicii medicale pentru a dovedi calitatea de asigurat.
Salariat – Actul de identitate si adeverinta eliberata de angajator care poarta viza casei de asigurari de sanatate.
Persoana fizica autorizata (PFA) – Act de identitate si dovada ultimei plati la FNUASS.
Persoanele fizice fara venit obligata sa se asigure – Act de identitate si ultima chitanta de plata in care este stipulata ultima luna/trimestru pentru care s-a platit.
Pensionar –Act de identitate si ultimul cupon/talon pensie.
Copii cu varsta de pana la 18 ani – Act de identitate,daca nu realizeaza venituri de munca.
Elevii,ucenicii peste varsta de 18 ani si sub 26 de ani daca nu realizeza venituri din munca – Act de identitate si adeverinta de elev sau carnetul de elev vizat la zi.
Absolventii de liceu,pana la inceperea anului universitar,dar nu mai mult de 3 luni – Act de identitate si un act din care sa rezulte absolvirea liceului.
Studentii daca nu realizeaza venituri din munca – Act de identitate si adeverinta de student sau legitimatia de student vizata la zi.
Tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social – Act de identitate,act doveditor ca provine din sistemul de protectie a copilului,declaratia pe propria raspundere din care sa reiasa ca se afla in ingrijirea altei persoane si a documentelor eliberate de unitatile fiscale din care sa rezulte ca nu realizeza venituri impozabile si/sau nu este beneficiar de ajutor social.
Somer – act de identitate si carnetul si/sau adeverinta eliberata de AJOFM.
Beneficiar de ajutor social – Act de identitate si adeverinta eliberata de primarie din care sa rezulte calitatea de asistat social conform Legii nr.416/2001.
Persoane cu handicap – Act de identitate,certificat de incadrare intr-un grad de handicap,vizat periodic,si a documentului eliberat de unitatile fiscale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile.
Beneficiari legi speciale(Decretul lege nr.118/1990: veteran de razboi,erou-martir al revolutiei,etc.) – Act de identitate,un document doveditor in acest sens,eliberat de institutia abilitata sa elibereze acerst act(vezi mai jos) si document eliberat de unitatile fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile,altele decat cele de pensii.
• Detinutii politici – certificatul din care reiese ca sunteti incadrat in prevederile Legii nr.118/1990.
• Eroii Revolutiei din decembrie 1989- Certificatul de erou al Revolutiei.
• Veterani de razboi – Legitimatia de veteran.
Coasiguratul – Act de identitate si u document care atesta calitatea de asigurat a persoanei in intretinerea careia se gaseste coasiguratul.Pot fi coasigurati urmatoarele categorii de persoane sotul,sotia si parintii fara venituri proprii,aflati in intretinerea unei persoane asigurate.
Militarii – care satisfac serviciul militar in termen – Act de identitate si adeverinta eliberata de unitatile militare competente. .
Persoanele care se afla in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca – Act de identitate si adeverinta emisa de angajator.

 

SERVICII MEDICALE SPITALICESTI SUNT DE RECUPERARE MEDICALA, INGRIJIRI PALIATIVE SI SPITALIZARE DE ZI MEDICINA INTERNA SI CUPRIND:
a) Consultatii;
b) Investigatii;
c) Analize medicale;
d) Stabilirea diagnosticului;
e) Tratamente medicale;
f) Ingrijire, recuperare, medicamente, materiale sanitare, cazare, masa.